Hulpmiddelen

Adburdias wil organisaties helpen om effectiever en efficiënter te worden. Dit doen wij onder andere door op onze website informatie te verstrekken, en door eventuele vragen te beantwoorden.

Echter, het is niet altijd eenvoudig om informatie om te zetten in iets concreets. Daarom enkele praktische (door u zelf te gebruiken) hulpmiddelen ter verbetering van uw bedrijf of organisatie:

Klachtenregistratie Klachten (terecht en onterecht) van klanten/opdrachtgevers bevatten belangrijke informatie over de mening van klanten. Om deze informatie eenvoudig te verzamelen en te analyseren, heeft Adburdias een computerprogramma ontwikkeld. Dit (gratis) programma kan stand-alone of op een netwerk draaien: u kunt het downloaden en in uw organisatie gebruiken.
7 Simpele gereedschappen Er kan uit een scala van gereedschappen gekozen worden om processen te verbeteren. De truc is om de juiste gereedschap op de juiste plaats te gebruiken.
De grote meerderheid van de problemen gerelateerd aan kwaliteit van het produkt of de dienst, kunnen met enkele simpele gereedschappen opgelost worden. Gereedschappen die veel mensen kennen en die ook eenvoudig te gebruiken zijn.
7 Nieuwe gereedschappen Naast de zeven simpele gereedschappen zijn er ook zeven nieuwe gereedschappen. De Zeven Nieuwe Gereedschappen tonen vooral kwalitatieve verbanden aan. Complexe zaken worden uiteengerafeld en de onderdelen op hun waarde beoordeeld. De gereedschappen worden gebruikt voor clustering (van aspecten of problemen), voor analyse of voor planning.
Leveranciers-beoordeling Leveranciers moeten regelmatig beoordeeld worden. ISO 9001 eist dat, maar los daarvan is het een verstandige actie. Alleen: hoe doe je nou goed, maar toch eenvoudig zo’n beoordeling?
Hoe noteer ik afwijkingen? Er is een afwijking geconstateerd. Deze moet worden genoteerd, besproken, opgelost en voortaan voorkomen worden. Dat weten we veelal wel, maar nu de praktijk. Want wat noteer je en hoe dan?
Risico-matrix Nieuwe markten betreden, nieuwe produkten voeren of ontwikkelen, enz., het vraagt allemaal om een verstandige beslissing. Het kan handig zijn om vooraf, los van een individuele beslissing, beslissingscriteria vast te stellen. Een risico-matrix is daarbij een handig hulpmiddel.

Ons streven is om regelmatig aan deze pagina een nieuw hulpmiddel toe te voegen. U kunt hierbij denken aan: Hoe schrijf ik een procedure? Hoe maak ik een keuringsplan? Hoe kan ik functies beschrijven? Hoe zou ik op een eenvoudige wijze invulling kunnen geven aan kennismanagement?
Indien u zich abonneert op onze gratis e-nieuwsbrief Relatiomail, wordt u onder andere op de hoogte gehouden van nieuwe hulpmiddelen.

Niet meer mogelijk te reageren